Derfor skal du altid vaske dit nye tøj

Derfor skal du altid vaske dit nye tøj

Tøj skal vaskes en gang imellem, faktisk allerede før du tager det i brug den første gang. Det er der flere gode grunde til, og hvorfor det er på den måde, kan du læse mere om lige her. 

Hører du også til dem, der elsker følelsen af et nyt stykke tøj, måske endda et nyt stykke tøj fra Rabens Saloner? Et nyt stykke tøj der smyger sig til kroppen, en fin trøje i silke eller en flot kjole i en smuk farve, som får den til at stråle om kap med den skinnende sol? 

Det nye stykke tøj er fuld af kemikalier og farve, som betyder at du altid bør sørge for, at vaske tøjet, før du skal have det på. Mange producenter tilfører tøjet en masse forskellige kemikalier, hvilket der selvfølgelig er en grund til. Kemikalierne er nemlig med til at give tøjet farve, men de er også med til at holde tøjet blødt og krølfrit, så du kan blive fristet til at købe det i butikken.

De fleste gange er kemikalierne ganske ufarlige, men i værste fald, og hvis du ikke sørger for at vaske tøjet inden du tager det på, kan nogle kemikalier forårsage allergiske reaktioner, udslæt og forskellige hudirritationer. 

Men kemikalier er ikke det eneste tøjet kan indeholde. Finder du tøjet i en butik, vil mange højst sandsynligt, dig selv inklusiv, ikke tænke over hvor mange, eller hvem der har haft tøjet på før dig. Vil du gerne sikre dig, at det tøj du skal have på, også selvom du lige har købt  det i butikken, er helt rent og fri for bakterier og forskellige kemikalier? Så sørg for at vaske det en enkelt gang eller to, for det er den eneste måde du kan sikre dig selv i, at tøjet er 100 procent rent.