Gå sommeren i møde med det rigtige tøj

De varme måneder er over os og derfor har du brug for at skifte fra din vintergarderobe til sommergarderoben. Derfor bringer vi her en guide til hvordan du kan holde dig kølig i de varme måneder.

Det rette materiale

Tøj lavet af hør er en sikker vinder, når du skal vælge et materiale til din sommergarderobe. Hvad end vi snakker om hørkjoler, skjorter eller bukser, så er dette materiale et mirakelmiddel mod de varme dage. Hør er et naturligt materiale, hvilket betyder, at det har nogle meget fine egenskaber. Et af dem er, at hør er temperaturregulerende. Tøj som er lavet af hør, er meget åndbart, og leder varmen effektivt væk fra din krop i stedet for at lade den ophobe sig i stoffet sådan som du ellers kender fra en tyk sweater. På den måde bliver din krop holdt kølende, så du ikke overopheder i varmen. Hørtøj produceres normalt i lyse farver som beige, hvilket hjælper med at regulere din temperatur, da det ikke absorberer varme på samme måde som sort tøj. Du kan naturligvis stadig købe lige de farver du vil.

Hør er derudover også meget slidstærkt, og bliver blødere og mere behageligt for hver gang du vasker tøjet.

Bæredygtighed

Processen for at lave hør er lang og kompliceret, og derfor er tøj lavet af hør også generelt en anelse dyrere end f.eks. bomuldstøj. Til gengæld er det en bæredygtig proces, da hørplanten ikke kræver meget vand og vokser hurtigt. De dele af hørplanten, som ikke bruges til fremstilling af tøj bruges typisk til at lave olie til enten madlavning eller træbeskyttelse. Og eftersom hørtøj er meget slidstærkt, kan du også regne med, at det holder længere end meget andet tøj, som er produceret i andre materialer. På den måde hjælper du miljøet med at købe mindre, men bedre tøj.