Skilsmisse? Sådan får I styr på ægtefællebidrag

Ægtefællebidrag er et månedligt beløb, der udbetales under eller efter en skilsmisse for at hjælpe med at opretholde begge parters økonomiske stabilitet. Det giver i det væsentlige begge ægtefæller en lige levestandard efter skilsmissen – uanset om det er for at hjælpe den partner med lavere indkomst med at blive selvforsørgende, eller om det betales af den ene ægtefælle med en relativt højere indkomst til den anden part. Før i tiden gik det under navnet hustru bidrag, men dette udtryk ses af mange som forældet, da både mænd og kvinder har samme ret til at søge om ægtefællebidrag, i forbindelse med skilsmisse i dagens Danmark. At søge ægtefællebidrag kan være et kompliceret emne, så hvis man står over for en skilsmisse, så er det bedst at alliere sig med en skilsmisseadvokat. Hvordan man finder en advokat indenfor dette specifikke område, samt hvordan man ellers skal forholde sig, kan du læse mere om i denne artikel.

Skilsmisseadvokat: Sådan finder du den bedste

Er du havnet i den ulykkelige (eller lykkelige for nogen) situation, at du skal skilles og har i den forbindelse besluttet dig for at hyre en advokat, så er det i din interesse at finde den bedste. Dette kan dog betyde at man skal af med store beløb, da de bedste advokater kan være dyre. Derfor skal du som udgangspunkt finde den bedste advokat for dig. Det kan du gøre ved at efterspørge anbefalinger fra andre, som også er gået igennem en skilsmisse eller ved at finde og læse andres anbefalinger på internettet. Ved at lære af andres erfaringer kan du både finde den rigtige advokat for dig, men også undgå dem, som ikke har det bedste ry.

Hvordan hyrer man den advokat man har fundet frem til?

Hvis din efterspørgsel af anbefalinger har pejlet dig ind på den advokat, som virker til at være den bedste for dig, så er det næste skridt at kontakte vedkommende, for at høre, om de har tid til at tage din sag. Advokater er generelt travle, så man kan godt komme ud for, at den advokat man ønsker er travlt optaget af andre sager. Derfor bør man heller ikke låse sig fast på en enkelt advokat. Find nogle stykker, som alle lever op til dine forventninger og dit budget. Kontakt dem alle sammen, inden du træffer dit endelige valg. På den måde har du et alternativ, hvis din ønskede advokat ikke har tid til at tage din sag, som det er nu.