Våddragt til kvinder

En våddragt er et absolut krav hvis du har planer om at dyrke surfing, paddleboarding eller stå på wakeboard med ungerne. En våddragt til kvinder skal først og fremmest opfylde et krav om isolering og varme på vandet. Det nytter ikke noget, at du kommer til at fryse hvis du falder i vandet, mens du er på sup board eller i water tube efter speedbåden. Du skal derfor finde en våddragt som giver varm og som er tyk nok til, at den kan bruges til forskellige aktiviteter. En god våddragt har man nemlig i mange år og derfor kan man snildt tåle, at investere lidt mere i en god våddragt allerede fra starten.

En våddragt har til formål at give varme og så den skal i høj grad hjælpe med, at sørge for at du ikke komme til at fryse, når du er på vandet. Våddragten skal til dels sidde tæt til kroppen. Det skal den da det hjælper til, at den holder på varmen ved brug og når du surfer eller er på dit paddleboard.

Har du en våddragt som sidder løst omkring nakken, skuldre og ben, så vil den ikke bidrage til at give varme og isolering. Det er derfor vigtigt at din våddragt sidder tæt til huden, da dette hjælper med at skabe varme og isolering. En våddragt skal sidde tæt og også tættere end hvad du havde troet. Våddragten ændre nemlig struktur og tilpasning, når den kommer i vandet.

Mange køber en våddragt på internettet og så skynder de sig hjem og prøver den i soveværelset. Den føltes mærkelig når du står foran spejlet med den på, men med det samme du kommer i vandet, så sidder den faktisk mere eller mindre som den skal. Den sidder tæt omkring hele kroppen og den føltes pludseligt rigtigt når du har den på.

Når du prøver våddragten bør du vurdere om den passer i længden. Det kan du gøre ved at vurdere om den går til nogenlunde ankerline og på håndleddene. Passer den på disse to punkter, så er størrelsen ihvertfald korrekt. Du skal selvfølgelig føle dig tilpas, men du skal huske at våddragten ændre sig, når du først kommer i vandet.  Der giver det nemlig mening, at våddragten sidder tæt til kroppen.

Langt de fleste våddragter til begyndere er lavet med lynlås i ryggen. Det er de da det er smart og praktisk. Samtidigt er det billigere at producere en våddragt med lynlås i ryggen, da konstruktionen ikke er helt så kompleks. Mange begynder våddragter er derfor produceret med lynlås i ryggen. En våddragt med lynlås i ryggen er nem at tage af og på og prisen holdes samtidigt på et fornuftigt niveau. Du kan derfor trygt købe en våddragt som har lynlås i ryggen.

En dyrere våddragt til kvinder kan være en våddragt med front-zip lynlås. Front-zip lynlåsene vinder mere og mere frem og det er helt naturligt. Konstruktionen er mere kompleks, men der trænger mindre vand ind gennem denne lynlås konstruktion. Du trækker en front-zip indgang ned over hovedet og lyner herefter. Denne type våddragt er en smule dyrere, men bestemt værd at overveje.