Fysioterapeut i Odense – få bugt med dine gener

fysioterapi odense

Døjer du med fysiske skavanker, kan processen trække i langdrag, medmindre du rækker ud efter den rette hjælp.

Ved hjælp fra en fysioterapeut vil du opleve, at helingsprocessen bliver forkortet, så du hurtigere kan vende tilbage til hverdagen uden fysiske udfordringer.

Bor du i nærheden af Odense, kan du med fordel læse videre her på siden, hvor vi opridser fem hyppige udfordringer, du kan få hjælp til fra en dygtig fysioterapeut beliggende i Odense.

1)  Kolik – babygråd

Kolik kan betegnes som babygråd i unaturlig høj grad. Det hører ikke til sjældenhederne, hvis din baby græder ofte, men det kan udvikle sig til regulær baby kolik.

Baby kolik betegnes som uforklarlig gråd flere timer om dagen, flere gange om ugen, i minimum tre uger. Herhjemme i Danmark anslås det, at 30% af alle nyfødte babyer har kolik.

Herunder har vi listet en række symptomer på baby kolik:

 

  • Gråd flere gange om dagen
  • Øget længde og styrke af gråden
  • Mad, søvn, trøst eller ny ble hjælper ikke mod gråden
  • Babyen slår og sparker i forbindelse med gråd

En dygtig fysioterapeut vil tage et blik på din baby og finde årsagen til kolikken.

2)  Mavesyre

Mavesyre er en vigtig del af fordøjelsessystemet, da syren har til formål at nedbryde føden – primært proteiner. Mavesyren produceres i mavesækken og består hovedsageligt af saltsyre, som svarer til en stærk syre.

Hvis du har spist for meget mad eller har svært ved at fordøje mad generelt, kan det øge udskillelsen af mavesyren, hvilket kan føre til nedsat fordøjelse, problemer med ryggen mellem skulderbladene eller den øverste del af brystryggen.

Derfor kan det være en god idé at tage fat i en dygtig fysioterapeut, så du undgår ovenstående problemer. Befinder du dig i Odense, så kan du tage et kig forbi AAO fysioterapi i Odense.

3)  Ufrivillig barnløshed

En professionel fysioterapeut kan være brugbar at tage fat i, hvilket kan optimere forholdene og funktionen af livmoderen, æggestokkene og æggelederne og dermed øge chancerne for at opnå graviditet.

Ufrivilligt barnløshed er noget, ingen ønsker, men problemer med at opnå graviditet ses hos omkring 20% hos dem, der ønsker børn – 40% af dem skyldes hormonelle lidelser.

Årsagen til ufrivillig barnløshed kan være mange, og det kan både skyldes udfordringer hos kvinden såvel som hos manden.

4)  Mellemørebetændelse

Almindelig forkølelse kan i svære tilfælde føre til bihule- og mellemørebetændelse.

Mellemørebetændelse varer ofte mellem et par dage og et par uger, men er processen længere end det, kan det kategoriseres som kronisk mellemørebetændelse. Her kan det særligt være gavnligt at søge professionel hjælp.

Symptomerne på mellemørebetændelse kan være:

  • En trykkende og dunkende smerte
  • Hovedpine eller migræne
  • Let feber
  • Nedsat hørelse
  • Smerter mellem ørerne
  • Utilpashed

5)  Scheuermann

Scheuermanns sygdom betegnes som, at ryggen bliver krum på grund af kileformede ryghvirvler. Sygdommen udvikler sig normalvis i puberteten, hvor drenge oftest er udsat for tilstanden. Scheuermann er en godartet tilstand, men kan udvikle sig til mere komplicerede tilfælde.

For at undgå det kan du med fordel tage fat i en professionel fysioterapeut, som kan give dig rådgivning og vejledning og få skabt et skræddersyet behandlingsforløb, så du fremover undgår gener.