Sådan vælger du den rigtige vin

Hvis du ikke er kendt i vinens verden, er det meget let at komme på afveje. Vinens verden er nemlig en enorm verden, hvor der findes tusindvis af forskellige vine til tusindvis af forskellige anledninger. Her er det bare nemmere med øl, hvor valgmulighederne mellem pilsner og classic er tilstrækkeligt til at tilfredsstille de fleste. Sådan er det ikke med vin.

Hvis du derfor skal til at rejse ud i den store verden af vin eller måske allerede er faret lidt vild, kan du med fordel læse videre i de følgende to afsnit af denne artikel. Her kan du nemlig blive klogere på de forskellige typer af vin samt læse mere om, hvordan du vælger den rigtige rødvin.

De vigtigste typer af vin

Der findes mange forskellige typer af vin, hvor rødvin, hvidvin og rosé formentlig er de mest populære. Rødvinen drikkes ofte i forbindelse med mad, og allerede her er der en masse forskellige druer, regioner og produktionsmetoder, der har indflydelse på smagen. Hvidvin kan også drikkes til mad, men bruges også af og til i andre sammenhænge. Hvidvinen er ofte mere frisk, og derfor kan den gå godt til et let måltid på en varm sommerdag. Rosé er på samme måde som hvidvinen meget frisk, og kan eksempelvis bruges som velkomstdrink til et arrangement.

Hvordan vælger jeg den rigtige rødvin?

At vælge den rigtige rødvin kan være en stor udfordring i sig selv. Nogle rødvine egner sig eksempelvis godt til fisk og skaldyr, mens andre rødvine egner sig bedre til krydret mad eller italiensk mad. Hvis du er ny i vinverdenen, kan det være en god idé at starte med en alsidig vin. Nogle vine passer nemlig godt til det meste – det kunne eksempelvis være vin baseret på Zinfandel-druen. Du kan også spørge til råds i en vinbutik, hvor du kan få vejledning af en ekspert.