Tre gode råd til at undgå rejsemave på din ferie

Når vi tager ud og rejser, er det blandt andet for at opleve nye kulturer, hvor maden uundgåeligt er af stor betydning. Men når vi befinder os i udlandet, kan det være en god ide at tage nogle forholdsregler i forhold til mad, da det kan mindske risikoen for dårlig mave undervejs. Du kan for en sikkerheds skyld have et lægemiddel med dig, eksempelvis paraghurt, så du er forberedt på at kunne behandle dårlig mave. Læs med og bliv opmærksom på tre gode råd, du kan tage med dig på rejsen.

Første råd: Bestil ikke drikkevarer med isterninger

Selvom det kan være fristende med en kølig drink fyldt med isterninger, bør det undgås. Isterningerne kan nemlig være lavet på fersk vand fra vandhanen og kan derfor indeholde bakterier, din mave ikke bliver glad for.

Andet råd: Spis meget varm mad

Undgå at spise mad fra steder, hvor du ikke er sikker på, hvor længe maden har ligget fremme. Det kan du eksempelvis gøre ved at overvære selve madlavningen i et gadekøkken eller lægge mærke til, om varmen ryger op fra maden.

Tredje råd: Oprethold god hygiejne

Gør det til en vane at have håndsprit med i tasken, så du selv har mulighed for at opretholde så god hygiejne som muligt. Vask hænder så ofte du kan og vælg et andet spisested, hvis du fornemmer at hygiejnen på stedet ikke er optimal.

Hvis uheldet er ude

Selvom du tager dine forholdsregler, kan du stadig være uheldig og få dårlig mave på din rejse. Her er paraghurt et godt middel til både at afhjælpe diarré, når det er forekommet, men kan også virke forebyggende. Paraghurt tabletterne regulerer tarmfloraen i din mave, da tabletternes indhold af mælkesyrebakterier kan balancere tarmens bakterieindhold. Lægemidlet kan købes i håndkøb og kan bruges af både voksne og børn.