Værd at vide om stabilitetstræning

Har du tidligere hørt ordet stabilitetstræning, og vil du gerne vide mere om dette begreb? Stabilitetstræning er en træningsform, der kan bruges til forskellige problemer i bevægeapparatet. Læs med videre her og lær mere om stabilitetstræning.

Hvad er stabilitetstræning?

Når det kommer til stabilitetstræning, så er det en styrketræning, der har fokus på at styrke musklerne, der stabiliserer og styrker dine led. Det vil altså sige, at stabilitetstræning arbejder med dybt placerede muskler, der er placeret tæt på leddene.

I mange tilfælde opstår der skader og smerter i led, fordi musklerne i området ikke har støttet leddet nok. Dette kan nemt føre til overbelastning.

Derfor er stabilitetstræning relevant

Det er ikke unormalt, at der opstår en ubalance i musklerne, der ender med at skabe overbelastning af led og muskler og dermed føre til smerter. En ubalance i musklerne kan opstå på grund af mange forskellige årsager. Det kan for eksempel være som følge af en forstuvning, fejlstillinger i led, dårlig holdning m.m.

Sådan kommer du i gang med stabilitetstræning

En kiropraktor kan hjælpe dig med at komme i gang med stabilitetstræning, hvis du har brug for det. Der bliver lavet et individuelt tilrettelagt forløb, hvor stabilitetstræningen fokuserer på at gøre bestemte muskler stærke, så de kan understøtte det område, hvor du har oplevet smerter eller ubehag.

Derfor er det ydermere en behandling, der hjælper med at forebygge skavanker i fremtiden. Du kan altså drage fordel af at gøre træningsøvelser til en del af din dagligdag. Gør du det, vil det sikre dig mod senere tilbagefald.