Få ram på din hårkrise, når slidt og tørt hår driller dig

Skadet og tørt hår er et kæmpe no-go hos mange kvinder, og dårlige hårdage er svære at kæmpe imod. De fleste kvinder ønsker sig et sundt, glansfuldt og lækkert hår, hvilket ofte hænger sammen med en hovedbund, som hverken er fedtet eller tør. Adskillige kvinder døjer desværre med skadet og tørt hår, men fortvivl ikke hjælpen er på vej. Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du opnår dit drømmelook, samt hvilke årsager, der findes til tørt hår, og hvordan man kommer dette til livs.

Vink farvel til kedeligt tørt hår

Der findes mange midler mod tørt hår, og man kan finde massevis af tips og tricks på nettet. Noget, som især kan redde ubalancen i din hovedbund, er de rigtige produkter. En hårkur til tørt hår eller shampoo og balsam med ekstra fugt kan gøre store underværker for dit hår, da dette kan skabe det rigtige miljø i din hovedbund. Derudover kan det gavne tørt og skadet hår, hvis hovedbunden får en pause fra produkter og stylingsredskaber med varme, da dette skader dit hår endnu mere. På samme måde bør du undgå at børste dit hår for meget, da dette også slider. Et andet trick til at gendanne sundt hår er ved hjælp af vitaminer og mineraler. Især biotin, kobber, zink, selen og generelt vitamin A og B er gode for hovedbunden og hjælper med at skabe et stærkt og sundt hår.

Hvad er årsagerne til tørt hår

Årsagerne er mange, men det kan gavne dit hår, hvis du kan gennemskue grunden til dit tørre hår. På denne måde kan du forebygge skaderne og vedligeholde en god balance i hovedbunden. Tørt hår er faktisk arveligt, så hvis en af dine forældre ofte døjer med tørt og skadet hår, kan dette være grunden til, at du også oplever dette. Har du naturligt krøllet og kruset hår, er du ekstra udsat, da hårstråenes struktur kan være skyld i tørt hår. Hvis du får farvet hår, afblegning eller andet med kemiske produkter hos frisøren, kan dette dermed spille en rolle. Mange kvinder oplever også ekstra tørt hår om vinteren, da kulden udtørrer og skader dine hårstrå. Der findes mange årsager til træls, tørt og skadet hår, og ovenover er nævnt de hyppigste årsager. Tal eventuelt med din frisør om, hvorfor netop dit hår er tørt, og hvordan dette forebygges.