Sådan plejer du dit slidte hår

Hvis dit hår er tørt og slidt, kommer her 3 tips til, hvordan du får det til at se sundt og velplejet ud igen.

Hold en pause med varmeprodukter

Selvom varmeprodukter som f.eks. hårtørrer, glattejern, krøllejern osv. giver flotte resultater, så er det i sidste ende ikke godt for håret – heller ikke selvom du bruger varmebeskyttende produkter. Hvis du gerne vil have dit hår til at se sundt og voluminøst ud, bør du holde en pause med varmeprodukterne.

Find produkter til din hårtype

Det kan være lidt af en jungle at finde hårprodukter, der rent faktisk virker. Du har sikkert selv oplevet at stå foran hylden med shampoo i en forretning, og føle dig en smule fortabt. Spørg endelig en frisør eller personalet i butikken til råds, når du skal finde det produkt, der passer til dig. Du bør desuden undgå parfumer og parabener i dine hårprodukter. Et godt eksempel på gode luksushårprodukter er Shu Uemura, der er et japansk produkt. Inden for dette mærke finder du både plejende serum til håret, genopbyggende shampoo og meget andet.

Lidt om hårvask

Hårvask er en nødvendighed, og kan for nogen være forbundet med selvforkælelse og lækre produkter. Vær dog opmærksom på ikke at vaske håret for tit. For hyppig hårvask kan slide på håret. Når du skal tørre dit hår, så prøv at klemme vandet ud af det, i stedet for at vride det ud ved at bære et håndklæde rundt om håret i længere tid. Det slider nemlig mere på håret, end de fleste mennesker er klar over. Du bør også være opmærksom på at skifte dit hovedpudebetræk med jævne mellemrum. Det skyldes at der kan samle sig skidt, støv og hudceller på din hovedpude, og det sætter sig i håret når du sover. Det kan føre til at dit hår bliver hurtigere fedtet, og at du føler behov for at vaske det oftere.