Hvad er vigtigt for dig, når du indretter din bolig?

Er du på udkig efter nye møbler til boligen? Alle har deres egne kriterier, bevidst eller ubevidst, når det kommer til møbelvalg. Folk, der går op i status og anseelse, har en tendens til at indrette deres hjem snarere for at imponere andre end for at behage dem selv. Derfor ender de med spisestuer eller køkkenalrum, der ligner noget fra et katalog. Andre går op i indretningens funktionelle aspekt.

Er funktion vigtigere end værdi eller æstetik?

Ved det funktionelle aspekt forstås de formål, indretningen tjener, hvad fx gælder komforten eller de pladsforhold, møbler giver dig. Altså praktiske ting. Fx kan den tankegang komme til udtryk ved, at du ved valg af spisebordsstole ikke tænker på, om de er dyre designerstole, men på om de giver en god siddeoplevelse, ikke fylder for meget i bredden, og at de lægger op til en varieret siddestilling.

Ser du boligen som din trygge base?

En helt anden tilgang til boligindretning end to førstnævnte er at gå op i et harmonisk udtryk, hvilket især tiltaler folk, der kan lide at holde livet i hjemmet adskilt fra livet udenfor. Disse ser deres bolig som den trygge base, de kan vende hjem til efter en energikrævende dag ude blandt andre. Fx kan sådan et hjems harmoniske udtryk komme ved at indrette ud fra en bestemt farvepalet eller stilart.

Vid, hvad du vægter højest ved indretning

De fleste ser nok sig selv som det, der med et fint ord hedder eklektikere, altså folk, der ikke sværger til nogen bestemt stilart, men vælger lidt af hvert hist og her efter behag. Men der er godt nok nogle forskelle på, hvordan vi hver især vægter fx komfort over for æstetik. Og de forskellige betyder, at vi ender ud med vidt forskellige hjem. Vid, hvad du vægter højest – og indret så dit hjem efter dette.