Sådan får du et roligt og behageligt hjemmekontor

Det er blevet mere og mere almindeligt for den enkelte dansker at arbejde hjemmefra. Dette kan både være hele ugen eller blot nogle dage, hvor det passer bedst. Hjemmearbejde er især praktisk for mødre, da der på den måde er mulighed for at være hjemme ved børnene. Selvom børn er skønne små væsner, kræver de dog også en masse opmærksomhed, og kan hurtigt komme til at forstyrre, når arbejdet også skal passes. Sørg derfor for at indrette dit hjemmekontor så hensigtsmæssigt som muligt, så du ikke bliver alt for forstyrret af livet i hjemmet.

Hold støjen ude med en rumdeler

Ikke alle har et helt rum, som de kan indrette til et hjemmekontor. Har I derimod en forholdsvis rummelig stue eller spisestue, så læs mere her, hvor du kan blive klogere på rumdelere, som kan indgå som en naturlig del af indretningen. Dette giver rig mulighed for at udnytte et hjørne i ethvert rum til en arbejdsstation. Rumdelerne er nemlig ikke blot praktiske, men fås også i et utal af farver, som gør, at du kan sætte dit eget præg på indretningen. De er designet uden at gå på kompromis med udseende, hvoraf din stue stadig kan stå knivskarpt, alt imens du sidder bag de afskærmende vægge og læner dig ind over skrivebordet.

Sørg for god praktik og komfort

Når afskærmning og privatlivet er på plads, er det tid til at sørge for de rette møbler. Der er stor forskel på borde og stole. Mange tror fejlagtigt, at det er hensigtsmæssig blot at arbejde ved et køkkenbord siddende på en hård spisestuestol. Dette kan være fint i enkeltstående tilfælde. Ved du dog, at langt størstedelen af dine arbejdsdage går derhjemme, bør du investere i nogle ordentlige møbler, som du kan arbejde i. Dette kunne f.eks. være et hæve-sænkebord, som giver dig en frihed til at skifte arbejdsposition. Du kan her veksle mellem at sidde og stå, når du udfører dine arbejdsopgaver.

Skån ryggen og nakken

Du bør på samme måde anskaffe dig en ordentlig kontorstol. Disse er i langt de fleste tilfælde designet ergonomisk godt, hvilket langsigtet vil skåne din ryg og skulder. Her har du også mulighed for at tilpasse højden, så dine ben bøjer rigtigt, og du kan justere højden i forhold til bordet. Ved at prioritere komfort og ergonomi, kan du bedre din arbejdsdag, og forhåbentlig slippe for alt for slemme smerter i kroppen.